Niektórzy mówią, że to koan – “Cztery pory roku – trzy miski”, czyli jak zawrzeć 4 pory roku w 3 miskach?
Zapraszamy serdecznie wszystkich zainteresowanych do udziału w projekcie, który może poszerzyć naszą wiedzę i umiejętności kulinarne, nauczyć zdrowo i smacznie gotować z uwzględnieniem pór roku…
Poprowadzi go Agnieszka Popowska, nasz główny tenzo, we współpracy z Zarządem BWZ Kannon.
Polem doświadczalnym będzie nasza własna kuchnia, ale będzie można też zdobyte doświadczenia przenieść na kuchnię sanghową.
Udział w projekcie jest zupełnie niezobowiązujący, choć miło oczywiście nam będzie, jeśli uczestniczyć w nim będą także nasi tenzo i osoby zainteresowane pełnieniem tej trudnej, lecz zaszczytnej funkcji… Otrzymają tu duże wsparcie i pomoc organizacyjną. W dalszym etapie możliwy jest kontakt indywidualny.
Spotkania będą odbywały się na grupie whatsappowej, gdzie znajdziecie co jakiś czas nowy przepis, filmiki, zdjęcia… Będziecie mogli też podzielić się swoimi doświadczeniami, czy pytaniami…
Zaczynamy od rzeczy prostych, łatwych i przyjemnych…
Aby dołączyć do grupy, napisz do Agi:
appe@op.pl